15nov

40 barn premiärfärgade Norra fjädermoln

Den 15 november samlades ett motiverat målarlag bestående av 40 barn från Landamäreskolan, politiker och en byggaktör för att genomföra “första målartag” för Egnahemsbolagets projekt på Norra fjädermolnsgatan.

Egnahemsbolaget har redan hunnit en bra bit på vägen med sitt projekt på Norra fjädermolnsgatan. Därför markerades projektet med ett första målartag istället för ett traditionellt första spadtag. För uppgiften anslöt en 40 barn och medföljande pedagoger stark trupp från Landmäreskolan som ligger alldeles i närheten. Tillsammans med Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, Joel Wickman, ordförande för Egnahemsbolaget och Egnahemsbolagets vd Mikael Dolietis var uppgiften att sätta färg på garaget i ett av de nya husen. Ett blått lag formerades med de tre seniora målarna medan de yngre målarmästarna samlades i ett gult lag. Respektive lag hade till uppgift att måla en av de betonggråa pelarna. Både lagen tog sig hängivet an uppgiften med penslar och rollers och var dagen till ära införda vita målarrockar.

– Det är en symbolhandling för vi har varit igång ett tag men symbolhandling är viktig för så visar vi att varje projekt är viktigt, kommenterade Mikael Dolietis dagens målartag och passade även på att berätta om ett bra samarbete med Göteborgs stad i arbete med projektet. Här byggs 140 lägenheter i storlekarna 1-5 som kommer att stå klara under sommaren 2021. För Egnahemsbolagets ordförande Joel Wickman var det premiär med det första spadtaget någonsin, han berättade att det passade bra med varianten första målartag tillsammans med de andra deltagarna.

En effektiv omröstning genom handuppräckning om vilket lag som presterat bäst bland alla som var på plats gav Landmäreskolans målarmästare segern. Därefter väntade välförtjänta wraps och kanelbullar för samtliga deltagare.

Intervju med Egnahemsbolagets Mikael Dolietis

Visionsbilder Norra fjädermolnsgatan