18mar

87 nya lägenheter klara i Bergsjön

Nu har inflyttningarna startat i Familjebostäders nya lägenheter på Tellusgatan som ingår i detaljplanen för Merkuriusgatan.

Mellan Tellusgatan och ner mot Bergsjövägen står nu 87 nya hyresrätter i olika storlekar klara och har börjat flyttas in i.
– Nu har hälften av de nya lägenheterna fyllts med hyresgäster, säger Siv Undén, områdeschef för Bergsjön centrum på Familjebostäder.

Framtiden Byggutveckling har byggt två lamellhus i fyra till sju våningar samt två stycken punkthus med fyra respektive fem våningar för Familjebostäder. I ett av punkthusen på Merkuriusgatan 2 E som blir ungdomsboende hyrs 12 lägenheter i första hand ut till unga vuxna (18-30 år) som idag bor i Bergsjön, men ännu inte har ett eget kontrakt.

– Det är positivt för oss att välkomna nya hyresgäster. Några flyttar inom Bergsjön och andra kommer från helt andra håll. Det är mycket som händer häromkring nu, förutom våra hyresrätter finns nya bostadsrätter och snart ett nytt kulturhus alldeles runt hörnet. Dessutom har vi den fantastiska naturen som omger oss, fortsätter Siv Undén.

Här finns ettor, tvåor, treor och femrumslägenheter. Alla lägenheter har balkong och mellan husen skapas en stor trivsam gård med lekplats och inbjudande samlingsytor med grillplats och sittgrupper. Här finns också en studsmatta i marken till glädje för små och stora.

De nya bostäderna kompletterar Familjebostäders existerande bestånd från 1960-talet.

Familjebostäder får även nya grannar i systerprojekten i BoStad2021. HP Boendeutvecklings projekt hade nyligen sin första inflyttning och har påbörjat markarbetena på sitt andra hus. Egnahemsbolagets radhusprojekt tar också raska steg mot färdigställande.

Byggbilder

januari 2020

oktober 2019

 

  juni 2019