22mar

Boende med delningsekonomi

Uthyrningen är igång av de första 104 av 565 hyresrätter som Framtiden Byggutveckling bygger för Poseidon på Mandolingatan vid Frölunda Torg. Här kan du dela cykel och bil med grannen. 17 av första etappens lägenheter utrustas för hyresgäster som fyllt 70.

Mandolingatans nya kvarter erbjuder ett klimatgenomtänkt boende med intim citykänsla, mobilitetslösningar och gröna vardagsrum mellan husen. Detta bara en kvart med buss eller elcykel från havet och stan, precis intill Frölunda Torg som är en av Göteborgs bästa handels- och kommunikationshubbar.

– Jag ser framför mig att många kommer att kunna trivas här ihop. Dels miljömedvetna barnfamiljer, par och studenter som vill leva cityliknande nära havet med delningsekonomi. Dels de som fyllt 70 och ser fram mot Trygghetsboendets gemenskap och säkerhetslösningar i lägenheten, säger Lars Halling, marknadschef på Bostads AB Poseidon.

– Det speciella med det här projektet är ju förutom en känsla av intima citykvarter, läget intill handels- och kommunikationshubben Frölunda Torg och de gröna mobilitetslösningarna som ska göra det lättare för våra hyresgäster att leva hållbart, säger Chreismer Ericzon, distriktschef på Poseidon.

– Vi har fått till en riktigt fin lösning för våra äldre hyresgäster, som fyllt 70. Dels finns det möjlighet att bo ute bland övriga familjer i beståndet, men vi har även samlat lägenheter med egna loftgångar bara för seniorer, som gör det lättare för umgänge och för hemtjänsten när de behövs, säger Chreismer Ericzon.

I juni 2021 ska lägenheterna i första kvarteret stå färdiga och vara redo att ta emot sina första hyresgäster.

Enklare vardag med gröna mobilitetslösningar

Med nyproduktionen på Mandolingatan erbjuds färre parkeringsplatser för egen bil och istället möjligheter till en mer miljövänlig livsstil. Förutom att kvarterets bil- och cykelpool ger möjlighet att dela praktiska och klimatsmarta fordon med grannen finns cykelrum och annan väderskyddad cykelförvaring på flera ställen, gemensamma cykelpumpar, möjlighet till förvaring av cykel i vissa lägenheter liksom realtidstavlor som visar dig när nästa buss och spårvagn går. För att alla som flyttar in ska upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken bjuds nya hushåll i de nybyggda kvarteren på ett månadskort hos Västtrafik.