18maj

BoStad2021-täta Hisingen

Hisingen har inte mindre än fem projekt i BoStad2021. Två av dem är redan inflyttade och de andra bygger för fullt – bland annat ett 80 meter högt hus.

Först ut att bli klart var det ena projektet på Norra fjädermolnsgatan som hade inflyttning sommaren 2020. Det andra projektet har nått långt där huskropparna nu är uppe och har klätts in i gult tegel. Där beräknas inflyttning ske under 2021. En promenad genom Svartedalen följer Långströmsgatan.

Här kompletteras bebyggelsen bland annat genom tre högre hus som byggs i anslutning till de existerande husen. De bildar tillsammans Triliten och här började inflyttningen under vintern 2019–2020. Hela projektet på Långströmsgatan rör sig totalt om 550 nyproducerade bostäder samt affärer och butiker. Gatan byggs samtidigt om och får mer av en stadskaraktär, anpassad till bostadsområdet.

Ett annat projekt som kompletterar och förtätar är Fyrklöversgatan i Kvillebäcken. Det var det första projektet som genomförda första spadtag i BoStad2021 hösten 2017. Här byggs 252 lägenheter där 198 är hyreslägenheter och 54 bostadsrätter. ​Inflyttningarna startade hösten 2019 och alla bostäder blir inflyttade under våren 2020.

Läs mer
Fyrklöversgatan flyttar in

Gunnestorpsvägen
I Tuve sker stora saker när ett nytt bostadsområde byggs längs med Gunnestorpsvägen strax innan Tuve centrum. Det är två byggaktörer som delar på området, Bonava och Wästbygg. Dessutom är Göteborgs stads lokalförvaltning med och bygger en ny förskola. Syftet med detaljplanen för området att omvandla Gunnestorpsvägen till en stadsgata. Detaljplanen medger uppförande av totalt ca 380 bostäder i fyra till sex våningar i kvarterstruktur samt en ny förskola med åtta avdelningar. En del av lägenheterna kommer att innehålla boende med särskild service.

Läs mer
Gunnestorpsvägen: Smedja och ateljé enligt tidplan

50 lägenheter till på Gunnestorpsvägen

Sist men inte minst: 80 meter höga Valskvarnsgatan
Sist men inte minst så byggs ett nytt landmärke. Projektet på Valskvarnsgatan som även kallas Kronjuvelen blir med sina 27 våningar och höjd på 80 meter ett nytt landmärke på Eriksberg. 23 av våningarna består av lägenheter. Övriga delar är entré, förråd och högst upp det gemensamma utrymmet. Det tillhör tillsammans med höghuset i Gårdsten centrum och Sjöstjärnan på Munspelsgatan i Frölunda de projekt i BoStad2021 som sticker ut med sin höjd.

Läs mer
Första skoptag på Valskvarnsgatan

Arkitekterna hittar formen för juvelen

Bildgalleri

Norra fjädermolnsgatan

Långströmsgatan

Fyrklöversgatan

Gunnestorpsvägen

Valskvarnsgatan