25feb

De bygger på Robertshöjdsgatan

Nu är det klart vilka som kommer att uppföra husen i Egnahemsbolagets projekt på Robertshöjdsgatan där 34 bostadsrätter kommer att byggas.

Det blir Tm2 som kommer vara entreprenör. Tm2 kommer samarbeta med trähusleverantören Derome i en totalentreprenad. Utformningen blir radhus i två våningar där varje radhus innehåller 4–8 lägenheter.

– Det är roligt att vara igång med det här projektet nu. Intresset är stort, det är många som vill köpa något i den här fina delen av staden. Det blir en tyngdpunkt på mindre lägenheter och vi tror att det är främst två målgrupper som kommer köpa. Dels yngre som köper sin första bostad, dels de som bor i äldre hus och längtar efter något lättskött men vill bo kvar i området, säger Anders Carlsson som är projektledare på Egnahemsbolaget.

Tm2 har även projekt i Lövgärdet, Bergsjön och Frölunda samt i andra delar av Sverige. Derome är från början en träindustri som numera även tillverkar trähus. För arkitekturen står Link arkitektur som sedan 2019 har kontor i Göteborg. Bland uppdragen finns ett i närheten av Robertshöjd, ett nytt försörjningskvarter för Östra sjukhuset.

Byggstart är beräknad till augusti-september 2020 och det kommer vara klart för inflyttning i oktober 2021 om allt går enligt plan.