28jun

De första 100 hyresrätterna i Ekebäckshöjd

Intill Stena Fastigheters befintliga område i Högsbohöjd bygger de Ekebäckshöjd, ett kvarter med 559 stycken bostäder som står färdiga i vinter. Unikt för kvarteret är den gemensamma takparken och den stora gemensamma loungen. Kommersiella lokaler i bottenplan skapar en levande stadsdel med liv och rörelse och samtidigt är det nära till Påvelunds sportanläggningar, mysiga Slottsskogen och utbudet av affärer och restauranger i Majorna.

Hållbarheten har varit viktig i projektet och förutom solceller på taket arbetar Stena Fastigheter för att skapa innovativa mobilitetslösningar. Bland annat erbjuds det bil- och cykelpool, god och trygg cykelförvaring med verkstad samt att alla nyinflyttade får tre månader gratis kollektivtrafikkort.

– När vi bygger gör vi det för att stanna. Vi arbetar långsiktigt och förutom att bygga bostäder vill vi hjälpa till att fylla upp med service som saknas eller ge människorna i staden något de saknat, säger Per Limdal, fastighetschef på Stena Fastigheter.

En del i det arbetet var att lyssna på de boende i området när de tillfrågades om nyproduktionen. De önskade en matbutik, ett gym och ett äldreboende. Idag står äldreboendet färdigt och i bottenplan huserar ICA och Puls & Träning i nya fina lokaler.

I maj startade uthyrningen av de första 100 hyresrätterna och bostadsrättsförsäljningen är i full gång. Inflyttningen är planerad till december 2021.