06dec

Första betonggjutning i Gårdsten

Fredagen den 6 december togs det första spadtaget för BoStad2021-projektet i Nordöstra Gårdsten. Denna gång kompletterades spadarna av en första betonggjutning.

Byggaktören Botrygg välkomnade gästerna till byggarbetsplatsen där cirka 130 nya bostäder nu kommer börja byggas. Den nya bostadsbebyggelsen i Keillers gårdar ligger i nära anslutning till Keillers damm, ett rekreationsområde som till största delen utgörs av skogsmark och öppna delar. Det nya området kommer samtidigt knyta samman Gårdsten med Lövgärdet.

Botryggs Joachim Arcari inledde med en kort rekapitulering och berättade om hur projektet går tillbaka fem år när han första gången fick frågan om att Botrygg skulle bygga här och sedan även kom med i BoStad2021. Med på plats var Robert Dicksons stiftelse som kommer ta över en av etapperna från Botrygg. Sverker Cassberg, ordförande i Robert Dicksons stiftelse: – Riktigt kul att det byggs fler bostäder i Gårdsten! Med från Robert Dicksons stiftelse var även vd Mikael Jansson som berättade att det känns fantastiskt med etapp 2 i projektet och att man nu etablerar med egen personal på plats där man bygger. Målet för stiftelsen är att försöka öka sin bostadsproduktion i Göteborg.

Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, Göteborgs Stad, tog vid och förrättade den första betonggjutningen på platsen. Med hjälp av en kontroll kunde han styra rännan och låta betongen flöda ner i en form för den första gjutningen. I ceremonin deltog även Johan Lundgren, Botrygg, junior projektledare på Botrygg, Michael Pirosanto, Gårdstensbostäder och Donia Aslanzadeh, Robert Dicksons stiftelse.

Intervju med Botryggs Joachim Arcari

Läs mer

Nordöstra Gårdsten och arkitekturen

Botrygg blandar upp Gårdsten