18jun

Första skoptag på Smaragdgatan

Den 17 juni var det första skoptag för BoStad2021-projektet på Smaragdgatan i Tynnered. Här kommer ett äldreboende med 96 lägenheter byggas som kompletterar den befintliga bebyggelsen från 1960-talet. I juni 2021 blir det inflyttning.

Vädret bjöd på strålande solsken när det första skoptaget skulle tas för byggandet av de nya lägenheterna. För det första skoptaget stod gemensamt byggaktören Stena Fastigheter genom Ann-Catrin Dryselius, fastighetschef på Stena Fastigheter Göteborg och stadsdelsnämnden för Västra Göteborgs ordförande Kalle Bäck samt Caroline Forsell, regionchef på Attendo. Attendo kommer driva äldreboendet när det står klart.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med här idag och påbörja bygget av de nya boendet här på Smaragdgatan. Västra Göteborg har en stor senior befolkning och det behövs tillskott av nya boendeplatser. Alla aktörer som kan vara med och bidra till detta är mycket välkomna, säger Kalle Bäck, ordförande i stadsdelsnämnden Västra Göteborg.

– Vi värnar om området och vill se det utvecklas. Med äldreboendet kan vi erbjuda flera olika alternativa boendeformer för livets olika behov i Tynnered, vilket känns fantastiskt, säger Ann-Catrin Dryselius, fastighetschef på Stena Fastigheter Göteborg.

 

Så här kommer Smaragdgatans äldreboende att se ut när det står klart.