18nov

Frekvent inflyttning vid Radiotorget

Nu flyttas det in i Frekvensen vid Radiotorget. De senaste veckorna har flyttlådorna duggat tätt till de 49 lägenheterna i BoStad2021-projektet. En av inflyttarna är Pia Tiljander.

Pia Tiljander håller som bäst på och flyttfixar när vi hörs på telefon när ett möte på plats fått ställas in på grund av pandemin.
– Det går väl bra! berättar Pia från den nya lägenheten där hon håller på att ordna till i köket. I pandemitider blir lägenheten också hemmakontor.
– Jag har jobbat hemifrån sedan i mars och det första vi gjorde var att inreda kontor. Jag fick komma in i lägenheten en dag tidigare så jag kunde jobba när internet i Torslanda slutade fungera, berättar Pia som har ett höj- och sänkbart bord för hemmakontoret.

Från villa till Frekvensen
Pia och maken Lennart har lämnat villan i Torslanda efter 30 år för Frekvensen. De var även först ut att skriva upp sig för en lägenhet. Lägenheten är på gaveln med utsikt mot såväl staden, Radiotorget och Bildradiogatan.
– Det blev det aktuellt för fyra år sedan att vi började fundera då vi har vuxna barn som inte bor hemma. 240 kvadratmeter var lite för mycket. Så vi började titta oss runt och detta dök upp, berättar Pia och fortsätter:
– Dels så tyckte vi att det är ett trevligt område, min man har bott i Frölunda tidigare. Här är det ett lugnt och trevligt område och nära till Ruddalen och Änggårdsbergen, berättar Pia som även tar upp bra cykelavstånd till både havet och centrum. De har också sett hur Radiotorget nu moderniseras och hur fler bostäder kommer till runt torget.

Balkonger mot Radiotorget

Fasad i helrött
Det var i januari 2019 som byggandet av Frekvensen började. Huset med sina sex våningar består av 49 lägenheter om 1–3 rum och kök.
– Jag är jättenöjd! konstaterar JM:s projektledare Kajsa Hedlund och visar hur slutresultatet väl överensstämmer med visionsbilden. 50-talsarkitekturens sadeltak förenas med en av senare års trender – att allt går i samma färg. Teglet, fogarna, fönstren och stuprännorna går i rött. Även Pia gillar fasaden:
– Jag tycker det är en härlig fasad, det är riktigt bra med just tegelfasader. Det ser mysigt ut! Det här är mer ombonat.

Flyttbestyren går enligt plan. Sönerna hjälper till på lördag med soffan så den kommer på plats. Även ett köksbord är på väg, just nu får strykbrädan vikariera som köksbord.
– Resten har vi redan flyttat hit så nu är det att få in allt i skåpen och garderoberna, avslutar Pia.

Frekvensen med sina systerprojekt: Seniorgården i bildens övre vänstra hörn och Bostadsbolagets hus mellan Frekvensen och Radiotorget.