06dec

Godhems Backe tävlar

BoStad2021-projektet Godhems Backe vid Godhemsberget i Majorna tävlar nu om att bli Årets bygge. 

BoStad2021-projektet Godhems Backe är i tävlingstagen och kan utses till Årets bygge. Trots mycket komplicerade förutsättningar både logistikmässigt och konstruktionsmässigt och med många inblandade så har projektet präglats av god atmosfär och samverkansanda.

– Godhems Backe är vi extra stolta över då det är ett speciellt projekt eftersom vi var tveksamma till att det verkligen skulle gå att genomföra, nu är det otroligt fint och det passar in. Det känns väldigt bra och att vi klarade tidsplanen. Det är ett sätt för oss att visa vad vi går för och vad vi kan. Det är extra roligt att det uppmärksammas, berättar Anna Landgren, projektutvecklare på Wallenstam.

 

 

Godhems Backe består av två delar, en del med gårdsmiljö och den andra i form av en lamell med takterrasser. Med hjälp av höjder och färgsättning har huset brutits upp i flertalet mindre volymer som klättrar upp längs bergssidan. Takvinklar och färgsättning har sitt ursprung i landshövdingehusen i området.

Det är tidningen Byggindustrin som uppmärksammar väl genomförda byggprojekt. Vinnaren ska ha levererat projektet i rätt tid, rätt kvalitet och till rätt pengar. Kriterier rör även arbetsmiljö, hållbarhet, teknik/innovation och samverkan. Priset finns i sex kategorier men det utses även en totalvinnare.
– Det är ett imponerande startfält med rekordmånga bidrag, 89 stycken. Så många bidrag har vi aldrig fått in förut! Vi har fått in projekt från Malmö i söder till Kiruna i norr, berättar Johanna Åfreds som är projektledare för Årets Bygge.

Finalisterna kommer utses i januari 2022. Vinnare kommer sedan att utses på Construction Summit den 24 mars 2022.