09dec

Högsbohöjd når nya höjder

BoStad2021-projektet i Högsbohöjd har tagit rejäla kliv mot färdigställande.

Stena Fastigheter bygger 600 nya hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i Ekebäckshöjd i Högsbo. Det blir både hyres- och bostadsrätter samt co-living. Dessutom ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser. Första etappen lägenheter kommer att stå klara till 2021.

Hjärtat i det nya kvarteret blir loungen där grannar kan träffas. Ovanpå husen finns den gemensamma takparken. Här kan man umgås med vänner och grannar. Grilla, läsa böcker, odla, gymma, sola eller ha picknick, till exempel. Takparken har en utsikt över stora delar av Göteborg.

I Ekebäckshöjd handlar det om att göra det enkelt att resa hållbart med bland annat cykel- och bilpooler och elbilsladdning.
– Vi vill att det ska vara enkelt att leva och arbeta hållbart hos oss. I Ekebäckshöjd har vi bland annat satsat på solceller, cykel- och bilpooler, cykelverkstad och leveransboxar. Med de olika mötesplatserna, både i gatuplan och på taket, skapar vi möjligheter för de boende att umgås tillsammans, säger Per Limdal, fastighetschef Stena Fastigheter.