22mar

Hus för pigga seniorer

På Smaragdgatan i Tynnered bygger Stena Fastigheter ett nytt hus för pigga seniorer. Huset, kallat Smaragden, kommer att inrymma 74 lägenheter i olika storlekar och en gemensamhetsyta på bottenplan för möjlighet att träffas, träna och trivas.

Seniorhuset är byggt med det sociala i åtanke. Här har de boende stor möjlighet att skapa nya vänner som vill umgås och dela vardagen med små fikastunder eller kanske en promenad. Det finns en öppen gård och stora, välutrustade gemensamhetsutrymmen för att hyresgästerna enkelt ska kunna umgås och må bra tillsammans.

-När vi bygger nytt tänker vi långsiktigt och hållbart. Vi vill att de som bor i området idag ska vilja stanna kvar, och att de som ska flytta in ska trivas här, säger Ann-Catrin Dryselius, fastighetschef Stena Fastigheter.

Smaragden är ett seniorboende vilket betyder att man måste vara 65 år eller äldre för att kunna hyra en lägenhet. Huset är byggt för att passa in på konceptet trygghetsboende, vilket betyder viss extra service finns att tillgå för den som önskar och har behov. Uthyrningen pågår just nu.