23okt

Inflytt i hus med briljant utsikt

Nu fylls det nybyggda huset på Briljantgatan med hyresgäster. Tack vare läget högt uppe på en höjd får alla en vidsträckt utsikt över västra Göteborg och från vissa balkonger ser man ända ut till Vinga fyr.

– Det känns väldigt bra att äntligen få flytta in, säger Inger Andersson som bott i Tynnered i snart 50 år. Hon har förstås bott i olika lägenheter allt eftersom familjeförhållandena har ändrats. Nu är hennes barn vuxna och har flyttat ut och Inger ser fram emot att få bo nytt, fräscht och bekvämt. Och den inglasade balkongen på hela åtta kvadratmeter är något utöver det vanliga.
– Den blir nästan som ett extra rum och utsikten är helt fantastisk, säger hon.

Lägre hyra tack vare investeringsstöd
Huset på Briljantgatan 50 B och C är unikt på många sätt, inte bara för utsikten, utan för att det också är byggt med ett statligt investeringsstöd som gör att hyrorna ligger cirka 15 – 20% lägre än vad som brukar vara normalt i ett nyproducerat hus.
– Just det här projektet passade perfekt för att söka det här särskilda stödet. Vi lyckades fylla alla kriterier som finns för att beviljas investeringsstöd, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
För att få del av investeringsstödet ska nyproduktionen bland annat uppfylla vissa energikrav samt byggas där behovet av nya hyresrätter är stort.
Huset består av 91 lägenheter, 1 – 3 rum med kök, fördelade över tio våningar och alla lägenheter har inglasade balkonger. Solpanelerna på taket försörjer huset med el till belysning, tvättstugor och hissar.

 

Bilder: Bostadsbolaget