02dec

Inflyttning med mersmak i Tuve

I december är det inflyttning i BoStad2021-projektet i Tuve. Bonavas Max Ramström berättar mer om projektet som skapar över 380 bostäder.

Det är en göteborgsk novemberdag. Det fejas och fixas med den nya cirkulationsplatsen. Nu ståtar de färdiga husen längs med Gunnestorpsvägen. Bonavas projektledare Max Ramström tar emot och visar bostadsområdet som Bonava och Wästbygg tillsammans bebyggt. Det rör sig om totalt 382 bostäder med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Det är en nöjd projektledning som lotsat sin del av projektet i mål.

– Det är kul att ha bidragit till BoStad2021 och leverera i tid för det är ett tillskott på drygt 200 lägenheter i vår del. Vi är väldigt nöjda och stolta över att få vara en del av det, berättar Max Ramström, Development Manager på Bonava.

Tidplanen höll
Det är Bonavas kvarter 1, som ligger närmast Finlandsvägen och cirkulationsplatsen som har inflyttning 1 december. Men redan i våras kunde den första inflyttningen firas genom kvarter 3. Då hade två år gått sedan det första spadtaget togs.
– Vi kom igång när vi skulle och har kunnat hålla tiderna. Mycket har att göra med att vi kom igång bra med detaljplanen och det blev klart i tid. Det har varit ett bra samarbete och inget har hänt på vägen, berättar Max. I de 209 lägenheterna ingår 13 bmss-lägenheter med gemensamhetsytor. Här finns även två lägenheter med kommunala kontrakt med Göteborgs Stad. Kommunala kontrakt innebär att Göteborgs Stad står för hyreskontraktet för personer som av sociala eller medicinska skäl inte kan få ett eget kontrakt. Här finns även 15 trygghetsbostäder. Det är en boendeform som ligger mellan vanlig lägenhet och boenden med heldygnsomsorg.

 

 

Mycket på gång
Det händer samtidigt mycket annat i Tuve just nu. En ny förskola har byggts i anslutning till bostäderna och på andra sidan gatan står den nya Glöstorpsskolan. BoStad2021-husen bidrar med verksamhetslokaler. Här kommer finnas sushirestaurang, godisbutik, frisör, kvartersbutik och en hamburgerrestaurang. Tuve får delvis en ny karaktär.
– Det är ett bra tillskott till området att kunna förtäta stadsmässigt men ändå med en skala som hänger ihop med det övriga, det känns inte udda på något sätt, berättar Max Ramström.

Med facit i hand för ert projekt, hur går dina tankar om BoStad2021?
– Det är jättebra att sätta fokus och göra en kraftsamling, så vi ser gärna att staden fortsätter med någon typ av liknande satsning. Till exempel parallella processer har ju tagits vidare. Vi är glada att vi får vara med i detta och vi har väldigt mycket på gång, säger Max.

Bonava planerar bland annat för fler bostäder i Tuve. Det handlar om en angränsande tomt där 100-talet bostäder planeras att uppföras som en fortsättning på området. Ett framgångsrikt BoStad2021-projektet gav mersmak på ytterligare bostadsbyggande.

 

 

Tidigare bilder