17jan

Inflyttning på Radiotorget!

Den 17 januari var det dags för inflyttning i Seniorgårdens projekt på Radiotorget. BoStad2021 träffade Eva och Jan Almqvist som är nyinflyttade i huset men som bott länge vid Radiotorget.

Eva har förutom några års ”exil” på Guldheden bott vid Radiotorget sedan 1952 då hon som nioåring flyttade ut från Nordenskiöldsgatan i Linnéstan med sina föräldrar. Jan har bott här med Eva sedan 1970 då de tog över Evas föräldrahem. Nu har de sålt det vita huset strax intill torget för att ta ett nytt steg i livet med den nya lägenheten. Det var en stor glädje över att huset är klart och en stor glädje över att kunna flytta in i sitt nya hem som ackompanjerades av härligt solsken. Runt om i huset flyttades det in med många flyttlådor som snabbt togs in av flyttfirman. Med på träffen med Eva och Jan var BoStad2021:s projektledare Maria Lejon från Stadsbyggnadskontoret tillsammans med Seniorgårdens Nils Eberil och Kajsa Hedlund.

Fr.v. Jan Almqvist, Eva Almqvist, Seniorgårdens Kajsa Hedlund och Nils Eberil, BoStad2021:s projektledare Maria Lejon från Stadsbyggnadskontoret

Huset består av 40 lägenheter. Huset som är för målgruppen 55+ kännetecknas av tillgänglighet med några speciallösningar som är svåra att upptäcka vid första ögonkastet. Trösklarna är lägre än vanligt, likaså fönsterbröstningarna. Vitvaror som ugn och mikrovågsugn är strategiskt placerade för att underlätta köksarbetet. I söder ut mot torget ligger husets gemensamhetslokal där boende kan samlas och gemenskap kan uppstå, lokalen kan också användas för egna fester tillställningar. Aktivitetsgrupper som arrangerar pubkvällar, föreläsningar, matlagningskvällar och bokklubbar är också exempel på hur lokalen kan användas.

BoStad2021-projekten som håller på att byggas omkring Radiotorget har också kommit långt. Bostadsbolagets hus är på väg att nå sin slutliga höjd och strax bakom växer JM:s projekt Frekvensen fram.