16mar

Klart för inflyttning

På Tellusgatan 41 i Bergsjön är det i slutet av mars dags för inflyttning i 39 bostadsrätter. I den här etappen, 2, är det treorna som gått åt först, medan det i etapp 1 var ettorna som blev slutsålda först. Byggledaren Pia Levin på HP Boendeutveckling, tror dock inte att det ändrade mönstret har med pandemin att göra.

-Nej, det är nog slumpen som gjort att det blivit så här, säger Pia Levin angående antagandet att pandemin gjort att fler efterfrågar större lägenheter.

HP Boendeutveckling står tillsammans med Ulricehamns betong (UBAB) bakom byggprojekten, som ingår i BoStad2021 på Tellusgatan 41 och 45. Det är två likadana hus på 9 våningar med 39 bostadsrätter i vardera och med garage emellan husen.I husen finns det sju stycken 1 rum och kök, 14 stycken 2 rum och kök och 18 stycken 3 rum och kök.

-Flera av dem som flyttar in bor redan i området, andra kommer från kranskommunerna och en tredje kategori är de som kommer från övriga delar i landet.

Husens tak är försedda med solceller och dessa beräknas kunna bidra med cirka 10 procent av elen som förbrukas i husen. Lägenheterna har individuell mätning av kallvatten, varmvatten, värme och el.

-Det bidrar till ökad miljömedvetenhet. Var och en kan själv vara med och påverka sin egen förbrukning, säger Pia Levin.