18mar

Stort intresse för lägenheter i Krokslätt

Nej pandemin verkar inte ha någon negativ inverkan på intresset för nyproducerade lägenheter. Tvärtom, anar Marie Holmström, marknadsansvarig för JM Region väst, ett ökat engagemang.

JM:s projekt Södertull med fyra hus i Krokslätt ingår i BoStad2021. Det består av 186 bostadsrätter med 1-4 rum.

-Det första huset är slutsålt och av de vi lanserat i hus 2 är nästan alla sålda. Dock finns det cirka halva huset kvar som inte är till salu ännu. Intresset har varit stort. Jag tror att många värdesätter bostaden mer, man är hemma mer och då blir också bostaden mera central, säger Marie Holmström, och fortsätter:

-Inte minst finns det intresse för bra och öppna planlösningar och att det finns balkonger eller uteplatser.

Inflyttningen i de två första husen kommer att vara från september 2022 till april 2023.

Husen kommer att knyta an till den gamla industriepoken genom sina tegelfasader och deras sadeltak för tankarna till 50-talets husbyggen. Entréerna kommer att vara glasade och stuprören infällda och därmed blir det en koppling till övrig bebyggelse.

Husen med 6-7 våningar kommer att ha garage under sig. Det kommer att vara så kallade intelligenta hem, där mycket av bostadens utrustning kan styras via app. De boende får gärna vara entusiastiska cyklister eftersom de bara på några minuter kan cykla både till Göteborgs och Mölndals centrala delar. Det kommer att finnas en cykelfixarhörna, cykelrum och cykeln kan enkelt tas in via entrén.

Den nya stadsdelen som nu växer fram i Krokslätt runt Ebbe Lieberathsgatan kallas ibland Mölndals dalgång. Dess geologi har bjudit på en hel del utmaningar med mycket lera och grundvattenproblematik.