17dec

Vulkano för möten och konst 

I väntan på byggstart har det skapats en ny mötesplats för människor och konst i Södra Änggården där BoStad2021-projektet Olof Asklunds gata ingår.

Vulkano är ett nytt upplevelsegalleri och ateljé för hemlösa konstprojekt. Tanken är att ge plats för stora och små verk som söker en publik. Det fungerar också som eventyta för upplevelser som behöver en tillåtande miljö med takhöjd.
– Vulkano ger oss möjligheten att arrangera och producera alla olika typer av urbana aktiviteter som vi en dag hoppas se i Södra Änggården. Det är verkligen en unik och tillfällig möjlighet för kreativitet i Göteborg, berättar Jordan Loraine som är curator för Vulkano.

– Just nu har vi åtta konstnärer på plats och vi har fram tills nu varit värdar för filmproduktioner, workshops, dans och teater, muralmålningar och vernissager – och mycket mer är planerat under 2021, berättar Jordan. Den som är i behov av utrymme eller vill arrangera något evenemang får gärna höra av sig.

Vulkanos uppdrag är samtidigt att ge en försmak av den nya stadsdelen som kommer att växa fram där en del ingår i BoStad2021. Här finns numera visningslokalen för det nya området där nyfikna kan se hur det är tänkt att se ut.

> Läs mer om Vulkano och möjligheterna till ett besök

> Vulkano och Södra Änggården på instagram – följ vad som händer och vad som är på gång