Våra projekt

I BoStad2021 ingår 30 delprojekt, från Angered i norr till Frölunda i söder. Här nedan kan du läsa mer om de olika projekten. Vill du veta mer om respektive detaljplan, besök Göteborgs Stads Plan- och byggsida.
adventsvagen_poseidon
Typ: Hyresrätter
Antal: 125
Byggstart: 2017
Inflytt: 2019

Adventsvägen

Vid Adventsvägen i Kortedala ska Framtiden Byggutveckling och Poseidon bygga tre nya punkthus med totalt 125 lägenheter. De nya husen smälter väl in i stadsbilden och matchar övriga hus på gatan. För nybyggnationen utnyttjas de befintliga parkeringsytorna, som idag upplevs som trista och öde. Inom projektet planeras även för ett nytt p-däck.

 

 
gatan
Typ: Hyresrätter
Antal: 85
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019

Ättehögsgatan

En kort promenad från Munkebäckstorget och på cykelavstånd in till Göteborgs city ligger Ättehögsgatan. Här finns närheten till lugnet med naturområden som Delsjön och Härlanda tjärn. Samtidigt bjuder området in till handel och service vid Munkebäckstorget och Affärscentrumet Torpavallen som har både stormarknad och träningscenter. Goda förbindelser till Göteborgs centrum erbjuds också med spårvagnshållplatsen Ättehögsgatan precis i närheten där 1:ans och 5:ans spårvagnslinje går, samt nära till Munkebäckstorget med både buss och spårvagn. Ett område som erbjuder allt för det enkla vardagslivet.

På Ättehögsgatan i Munkebäck, i stadsdelen Kålltorp, kommer vi bygga ca 75 bostadsrättslägenheter och 12 hyresrätter uppdelade i olika flerbostadshus. Bostäderna kommer att ha en mix av små och stora lägenheter – alla med balkong och hiss. De nya husen, som får fasader i puts, kompletterar den nuvarande bebyggelsen väl och skapar nya innergårdar och rum mellan husen. Dessutom blir det nya parkeringsplatser i garage under mark.
briljantgatan_bostadsbolaget-920x570
Typ: Hyresrätter
Antal: Ca 99
Byggstart: Planerad byggstart 2018
Inflytt: Planerad inflyttning 2020

Briljantgatan

Boende i detta huset placerat högst upp på höjden vid Briljantgatan i Tynnered kommer att få en vidsträckt utsikt. Och det breda utbudet vid Frölunda torg ligger bara ett stenkast bort. Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget planerar för ett tiovåningshus med 99 hyreslägenheter med ett till tre rum och kök. Tyngdpunkten ligger på tvårummare och samtliga lägenheter får inglasad balkong.

 
briljantsmaragdgatan
Typ: Hyresrätter och bostadsrätter
Antal: 270
Byggstart: Hösten 2017
Inflytt: Hösten 2020

Briljantgatan/Smaragdgatan

På Briljantgatan och Smaragdgatan har du närhet till havet, handeln och de goda kommunikationerna. Här finns idag drygt 500 lägenheter med tillgång till stora gröna gårdar och många lekplatser. I området finns ett stort engagemang bland hyresgästerna med många sociala aktiviteter. Vi planerar att bygga ytterligare 300 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. De nya bostäderna blir moderna, attraktiva och med full tillgänglighet.

 

 

 
distansgatanmarconigatan_projektbil
Typ: Bostadsrätter och hyresrätter
Antal: 250
Byggstart: 2018
Inflytt: 2021

Distansgatan/Marconigatan

Marconi Allé

Riksbyggen har stora planer för framtidens Marconigata. Här skapas en stadsgata med ett välkomnande gatuliv och lokaler i markplan som ger naturliga mötesplatser. Vi bygger till två nya kvarter med hyres- och bostadsrätter och mellan husen ryms genomtänka, grönskande gårdar med plats för trivsel. Anmäl ditt intresse idag på Riksbyggens webbplats!

distansgatan_ikano
Typ: Bostadsrätter och hyresrätter
Antal: 63 bostadsrätter och 89 hyresrätter
Byggstart: 2018/2019
Inflytt: 2020/2021

Distansgatan/Marconigatan

I Flatås i västra Göteborg råder lugnet. Byggt i början av 60-talet med tanken om ett bilfritt område, med sammanhängande gårdar och gott om grönska. Nu tar vi Flatås in i framtiden, med kvadratsmarta bostäder, gröna gårdar och hiss i alla hus. I brf Jubla planerar vi för 60 bostadsrätter i olika storlekar, många med egen balkong eller uteplats.
ebbe-lieberathsgatan-jm-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 180
Byggstart: Prel. 2020-01-31
Inflytt: 2021

Ebbe Lieberathsgatan

Södertull

I stadsdelen Södra centrum planerar vi att bygga projektet Södertull med ca 200 välplanerade bostadsrätter om 1 till 4 rum och kök. Vilken du än hittar hem till, kan du räkna med genomtänkta ytor, stilsäkra material och stora balkonger. Läget för Södertull kunde knappast vara bättre. Här bor du bekvämt med närheten till goda kommunikationer, cykelvägar och stadens alla möjligheter.
fixfabriken_gatubild-format-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 250
Byggstart: Våren 2019
Inflytt: 2020

Fixfabriken

I Majorna utvecklar HSB i samarbete med Balder Fixfabriken, ett välkänt landmärke i Göteborg mellan Röda sten och Mariaplan. I en charmig och havsnära miljö bygger HSB och Balder tillsammans cirka 250 bostadsrätter med preliminär inflyttning från hösten 2019. Fixfabriken ligger i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen, här bor du i skärningspunkten mellan hav och stad och tar dig snabbt och enkelt till havet, shopping i centrum eller en fika med surdegsbröd och kaffe på Mariaplan.
fyrkloversgatan_stenafastigheter
Typ: Bostadsrätter och hyresrätter
Antal: 293
Byggstart: Hösten 2017
Inflytt: Våren 2019

Fyrklöversgatan

Kvillered

Ett ungt och spännande område med stadspuls och fantastiskt utbud av restauranger, caféer, träning och andra nöjen. Ett enkelt, socialt och trivsamt boende med hela vardagens service på gångavstånd. Stena Fastigheter bygger 293 ljusa lägenheter med öppen planlösning vid Fyrklöversgatan på Hisingen, 120 är bostadsrätter, 132 hyreslägenheter och 41 studentbostäder.

Kvillered ligger mitt i ett område med fantastiskt bra serviceutbud, nära till matbutiker, gym, bibliotek, skola, sjukhus med mera.   Det fina med Kvillered är att det tar lika lång tid att ta sig till stadens enda street food market på Lindholmen som till promenadvänliga naturområden som Keillers park och Slättadamm och det är inte långt till havet heller för den delen. Det mesta av det bästa helt enkelt.

 
Gårdstens centrum
Typ: Lägenheter, radhus
Antal: 300
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020

Gårdstens Centrum

I Gårdsten kommer Serneke Bostad att bygga 300 nya bostäder, både lägenheter och radhus. Först ut är Utsikten som kommer bli Gårdstens högsta hus! Spaden sätts i marken 2019, och flytta in kan du göra från och med 2020.

Men bostäderna är inte allt. Mitt i alltihop är vi med och skapar Gårdstens nya samlingsplats i form av ett torg som ramas in av caféer, restauranger, apotek, butiker och annat trevligt. Gårdstensvägen gör vi om till en gata med gång-och cykelbana, parkeringar och träd. Det nya Gårdsten blir kort och gott en plats att stormtrivas, för både för dig, dina barn och alla andra.

Photo of a group of friends having fun while working out in the city
Typ: Lägenheter
Antal: 160
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Gitarrgatan

Området mellan Altplatsen och Musikvägen, på gångavstånd från knutpunkten Frölunda Torg, ska utvecklas.
godhemsbacke-wallenstam-format-920x570
Typ: Hyresrätter
Antal: 130
Byggstart: Preliminärt 2018
Inflytt: 2020-2021

Godhemsberget

Godhems backe

Vi planerar att bygga cirka 130 stycken moderna och yteffektiva lägenheter för det lilla hushållet. I bottenplan kan det bli kommersiella lokaler med passande verksamheter för området. Godhems backe har ett centralt läge i Majorna med nära till service och kommunikationer. Här bor du även lite extra bra om du gillar att fara fram på cykel eller åka kollektivt. Vi vill underlätta ett hållbart boende och satsar därför på ett hållbart resande. Ett enkelt och modernt sätt att leva på.
gunnestorpsv
Typ: Bostadsrätter
Antal: Ca 160
Byggstart: 2018/2019
Inflytt: Senast 2021

Gunnestorpsvägen

I Tuve, utefter Gunnestorpsvägen, i en i övrigt typiskt grön, öppen och lummig förortsmiljö skapas nya kvarter med en hög ambitionsnivå avseende social och ekologisk hållbarhet, bla genom olika åtgärder för att underlätta för ett hållbart resande. Kvarteren gestaltas med en stadsmässighet så att Gunnestorpsvägen får en betydligt intimare, trivsammare och tryggare karaktär för gående och cyklister. Träden som idag står på ängen i det gamla spårvägsreservatet ersätts av nya träd utefter gatan, som därmed ges en ny och modernare utformning. Utemiljöerna på gårdar och mellan husen utformas för möten mellan de boende och besökande i områdets alla delar.
gunnestorpsvagen_bonava
Typ: Hyresrätter
Antal: Cirka 220 st
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020/2021

Gunnestorpsvägen

I Tuve, utefter Gunnestorpsvägen, i en i övrigt typiskt grön, öppen och lummig förortsmiljö skapas nya kvarter med en hög ambitionsnivå avseende social och ekologisk hållbarhet, bland annat genom olika åtgärder för att underlätta för ett hållbart resande. Kvarteren gestaltas med en stadsmässighet så att Gunnestorpsvägen får en betydligt intimare, trivsammare och tryggare karaktär för gående och cyklister. Träden som idag står på ängen i det gamla spårvägsreservatet ersätts av nya träd utefter gatan, som därmed ges en ny och modernare utformning. Utemiljöerna på gårdar och mellan husen utformas för möten mellan de boende och besökande i områdets alla delar.

 
kosmosgatan-balder-format-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: Ca 150, varav 70 radhus
Byggstart: Preliminär byggstart vintern 2017
Inflytt: Preliminär inflyttning från sommaren 2019

Kosmosgatan

Bergsjö småstad

På Kosmosgatan i Södra Bergsjön kommer Balder att uppföra ca 150 bostäder varav ca 70 radhus. Balder vill skapa en mer blandad och småskalig bebyggelse som passar många olika typer av målgrupper - barnfamiljer, ungdomar och äldre. Stadsdelen är ett område under utveckling med häftig natur och ett fantastiskt läge högt över Göteborgs Stad. Alldeles i närheten finner du den högt belägna skogssjön, Bergsjön, som gett stadsdelen dess namn och som inbjuder till bad härliga sommardagar.
langstromsallen_balder-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 450
Byggstart: Preliminär byggstart vintern 2017
Inflytt: Preliminär inflyttning från sommaren 2019

Långströmsgatan

Långströmsallén

Längs Långströmsgatan planerar Balder att uppföra ca 450 bostäder i varierad bebyggelse, här bor du i en citynära stadsdel med goda kommunikationer och med gott om naturområden. Området angränsar till det stora parkområdet Långströmsparken och har ett centralt och attraktivt läge på Hisingen. I parkens fridfulla atmosfär finns promenadstigar och rofylld natur. På promenadavstånd ligger knutpunkt Eketrägatan med flertalet kommunikationsmöjligheter som tar dig in till city på 15 min.
mandolingatan_poseidon
Typ: Hyresrätter
Antal: 500-600
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Mandolingatan

Utmed Mandolingatan, vid Frölunda Torg, planerar Framtiden Byggutveckling och Poseidon flera nya kvarter, med totalt upp till 600 hyresrätter. De nya kvarteren är noggrant utformade med en blandning av lugna bostadsinnergårdar och entréplan inredda med verksamhetslokaler för att skapa mer liv och stadskänsla i området. I samband med projektet kommer man bland annat att anlägga nya gång- och cykelstråk samt skapa trygga och rymliga förvaringsutrymmen för cyklar av olika slag, detta för att skapa optimala förhållandena för ett mobilt liv för alla i området. Första etappen omfattar cirka 100 lägenheter i fyra huskroppar med varierande höjder, tegelfasader i neutrala kulörer och sedumtak för att minska både vattenavrinning och buller.
merkuriusgatan-ubab-hp-exterior-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 164
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019

Merkuriusgatan

Bergstoppen 1

Vid Merkuriusgatan planerar HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong att bygga 164 bostadsrätter. Här erbjuds ett naturnära boende med milsvid utsikt och närhet till stadens alla möjligheter. Fyra miljösmarta punkthus med närproduktion av värme, varmvatten och el i form av bergvärme och solceller. Lägenheterna kommer att få öppna planlösningar, stora inglasade balkonger, väl tilltagna förvaringsutrymmen, bra materialval samt tillgång till garageplats.

 
merkuriusgatan_egnahemsbolaget
Typ: Lägenheter, bostadsrätter
Antal: Ca 50
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020

Merkuriusgatan

På Merkuriusgatan bygger Egnahemsbolaget ca 50 bostäder i mindre flerbostadshus med två till tre våningar. Byggnaderna kommer att innehålla antingen 4-6 eller 6-9 bostäder. Samtliga bostäder blir bostadsrätter.  Produktionsstart beräknas till år 2018 med färdigställande 2020.
merkuriusgatan_familjebostader-920x570
Typ: Hyresrätter
Antal: 87
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020

Merkuriusgatan

Mellan Tellusgatan och ner mot Merkuriusgatan planerar Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder att bygga 87 nya hyresrätter i olika storlekar. Det blir två punkthus och två lamellhus. I projektet samarbetar vi även med jagvillhabostad.nu och en del av lägenheterna kommer utvecklas för unga vuxna. Nära natur och kultur!

 
munspelsgatan_balder-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 450
Byggstart: Byggstart 2017
Inflytt: Preliminär inflyttning hösten 2019

Munspelsgatan

Sjöstjärnan

På Munspelsgatan i Västra Frölunda planerar Balder att uppföra ca 450 bostäder med smarta planlösningar i storlekar från 1-3 rum och kök på 35-70 kvadratmeter. Byggnaden har fått namnet Sjöstjärnan. Bostäderna består främst av bostadsrätter och ligger i anslutning till Balders befintliga fastighetsbestånd Stjärnhusen. Balder skapar i och med detta området Frölunda Park där Sjöstjärnan är den första etappen.

Närheten till havet i väster och Frölunda Torg gör läget attraktivt. Området är väl beläget med avseende på kommunikationer, du tar dig in till centrala Göteborg inom 30 minuter med kollektivtrafiken eller cykeln.
gardsten_botrygg-920x570
Typ: Lägenheter, radhus
Antal: 250
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Nordöstra Gårdsten

Snart byggs Gårdsten ihop med Lövgärdet. I Nordöstra Gårdsten producerar Botrygg 250 lägenheter i flerfamiljshus och 60 radhus. Vi hjälper till med del av din insats!

 
Female couple watch proudly as their baby son crawls along the floor
Typ: Bostadsrätter
Antal: Ca 70
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Nordöstra Gårdsten

Här bygger Egnahemsbolaget flerbostadshus i 2-3 våningar samt radhus i två våningar. Samtliga bostäder kommer att bli bostadsrätter. Produktionsstart beräknas till 2019 med färdigställande 2021.
saffransgatan_gardstensbostader-920x570
Typ: Bostäder för seniorer, 55+
Antal: Ca 42 lägenheter för 55+
Byggstart: Hösten 2018
Inflytt: 2019

Nordöstra Gårdsten – Saffransgatan

I Gårdsten bor du nära naturen var du än bor. Gårdsten växer nu med fler bostäder, främst bostadsrätter och egna hem. Fram till 2025 kommer det finnas 1500 fler bostäder. Som en del i denna vision bygger Framtiden Byggutveckling just nu för Gårdstensbostäder nytt garage med bostäder för seniorer, 55+, på Saffransgatan i norra Gårdsten. Bostäderna kommer ha hiss och en gemensamhetslokal för samvaro i huset.
Turkish family on a weekend morning
Typ: Bostadsrätter
Antal: 100
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Norra Fjädermolnsgatan

Ca 100 bostäder i flerbostadshus uppförda i lameller med fyra till sju våningar. Byggnaderna kommer att innehålla antingen 4-6 eller 6-9 bostäder. Samtliga bostäder kommer att upplåtas som bostadsrätt. Produktionsstart beräknas till 2019 med färdigställande 2021.
norra-fjadermoln1
Typ: Bostadsrätter
Antal: 60
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019/2020

Norra Fjädermolnsgatan

Cirrus

Vi vill skapa ett boende i en harmonisk och trygg miljö där husen och det underliggande garaget är väl anpassade till omgivningen. Garagets tak bildar ombonade gårdsytor mellan husen som sammanbinder innergården med den kuperade terrängen. Lägenheterna kommer att variera i storlekar från ett till fyra rum och kök och vi är måna om att samtliga lägenheter ska förses med en rejäl balkong eller uteplats.
nymilsgatan-lejonstaden-visionsbild-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 154
Byggstart: 2017
Inflytt: 2019

Nymilsgatan

Nymilsgatan är beläget i Flatås i stadsdelen Högsbo. Lejonstaden har, tillsammans med Alaska Fastigheter, erhållit markanvisning om att bygga 154 bostadsrätter i området. Här växer ett helt nytt kvarter fram, det kommer bli en trevlig bebyggelse med hus i olika höjder och fina innegårdar. Bebyggelsen består till stor del av fem-sju våningshus och olika huskroppar vilket skapar en charmig karaktär. Husen kommer förutom den goda standarden också ha en god miljöprofil och kommer certifieras som passivhus.
gatuvy_20190117_nymilsgatan_nordfelt-920x570
Typ: Hyresrätter
Antal: 194
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020

Nymilsgatan

Flatås Alléer

Vid Nymilsgatan i Högsbo uppför Nordfeldt 194 hyresbostäder, varav 8 ingår i en gruppbostad och en förskola med 4 avdelningar. 35 av lägenheterna kommer att utformas som trygghetsbostäder. Här får våra hyresgäster närhet till många av vardagens serviceställen och besöksmål. Förskola byggs i projektet, skola och aktivitetspark finns inom 50 meter, spårvagnshållplats inom 75 meter. Änggårdsbergen, Ruddalen, Askimsbadet, Axel Dahlströms Torg och Frölunda Torg finns på bekvämt cykelavstånd, likaså Slottsskogen, Botaniska trädgården och Linnéstaden.
sodraanggarden_platzer
Typ: Bostadsrätter och hyresrätter
Antal: 600
Byggstart: 2018
Inflytt: 2021

Olof Asklunds gata

Södra Änggården

Företagsområdet nordöstra Högsbo omvandlas till en levande stadsdel; Södra Änggården. Området får ett varierande utbud av bostäder, kontor, handel, caféer och restauranger. Här får du cykelavstånd till både centrum och havet samt gator som andas stadsliv. Södra Änggården blir ett område för den moderna människan som prioriterar ett levande, grönt område med närhet till naturen i Änggårdsbergen och utbudet i centrum.
olofshojd_sgs-format-920x570
Typ: Studentlägenheter
Antal: 100
Byggstart: 2017
Inflytt: 2021

Olofshöjd

Det ska byggas fler studentbostäder på Utlandagatan i Krokslätt, på gångavstånd från Chalmers. Studentbostadsområdet Olofshöjd ska förtätas och här ska göras plats för nära 100 nya lägenheter.
pennygangen_stena
Typ: Bostadsrätter och hyresrätter
Antal: 550
Byggstart: Våren 2018
Inflytt: 2021

Pennygången

Ekebäckshöjd

Stena Fastigheter kommer att bygga 550 nya bostäder, en ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd. Det kommer att finnas ett brett utbud av både små och stora bostadsrätter och hyresrätter och bostäder för dig som vill ha ett gemensamt boende med nya och gamla vänner. Ekebäckshöjd ligger i nära anslutning till flera fina naturområden som Slottskogen ett stenkast bort. Västerut finns klippor och bad som man når med cykel eller spårvagn på bara 20 minuter. I Majorna, Kungsladugård och Klippan finns mysiga restauranger och butiker.
radiotorget-seniorgarden-gatubild-format-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 40
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019

Radiotorget

I stadsdelen Järnbrott i sydvästra Göteborg ligger Radiotorget. Här planerar Seniorgården att bygga cirka 40 välplanerade bostadsrätter om 2 till 3 rum och kök. I huset finns en gemensamhetslokal som öppnar upp för umgänge samt ett övernattningsrum för vänner och familj. Alla lägenheter får antingen uteplats eller balkong i bästa läge och i direkt anslutning finner du torget med service samt kommunikationer
radiotorget_frekvensen_jm-format-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 50
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019

Radiotorget

Frekvensen

Vid charmiga Radiotorget i stadsdelen Järnbrott bygger JM kvarteret Frekvensen med sina ca 50 lägenheter om 1-3 rum och kök. Det blir ett yteffektivt och prisvärt boende med flexibla lösningar som underlättar vardagen. Frekvensens läge är perfekt för dig som gillar att vara aktiv. Du har nära till Änggårdsbergen, Slottsskogen och inte minst Linnégatans restauranger och Askimsbadet. Det finns även bra kommunikationer,  fina cykelbanor och på endast 10 minuter når du Västsveriges största köpcentrum, Frölunda Torg med drygt 200 butiker.
radiotorget_torgbild_sidbild_bostadsbolaget-920x570
Typ: Hyresrätter
Antal: 76
Byggstart: 2018
Inflytt: 2020-2021

Radiotorget

I Järnbrott har boende havet på cykelavstånd samtidigt som man enkelt tar bussen in till centrala Göteborg. Vid det lokala torget planerar Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget att modernisera och tillföra 76 nya hyresrätter. Delar av torget ersätts med nya byggnader för kommersiell verksamhet och boende. Intill planeras ett lamellhus med ytterligare bostäder.

 
Turkish family on a weekend morning
Typ: Bostadsrätter
Antal: 50
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Robertshöjdsgatan/Smörslottsg.

Här planerar Egnahemsbolaget för totalt ca 50 bostadsrättslägenheter i högre flerbostadshus och några mindre hus med 4-6 lägenheter i varje. Produktionsstart beräknas till år 2019 med färdigställande 2021.
robertshojdsgatan_framtiden
Typ: Hyresrätter
Antal: 200
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021

Robertshöjdsgatan/Smörslottsg.

Här planerar Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget att bygga ca 200 hyreslägenheter. I området finns också tankar på en ny skola för elever i förskola till nionde klass. De boende får mycket nära till det vackra naturområdet runt Härlanda tjärn.

 
kalleback_akvarell-format-920x570
Typ: Hyresrätter och bostadsrätter
Antal: Cirka 2000
Byggstart: Preliminärt 2018
Inflytt: Preliminär start 2019

Smörgatan

Kallebäcks Terrasser

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd ska Kallebäcks Terrasser bli en levande och nyskapande stadsdel för människor med aktiv livsstil. Det nya området kommer att omfatta runt 2000 lägenheter och lokaler på cirka 20 000 kvadratmeter. De första 800 lägenheterna ska stå färdiga till stadens 400-årsjubileum 2021.
smorslott_balder
Typ: Bostadsrätter
Antal: 550
Byggstart: Preliminärt vintern 2017
Inflytt: Preliminärt från hösten 2019

Smörslottsgatan

Smörslottsparken

Som en del av Balders satsning, på uppdrag av ES Fastigheter, utvecklar Balder Projektutveckling ca 550 bostäder på Smörslottsgatan i Björkekärr med planerad säljstart sommaren 2017. Husen kommer att variera i höjd för att komplettera den befintliga bebyggelsen och är tänkta att få gröna innergårdar och yteffektiva, moderna lägenheter. Preliminär inflyttning från hösten 2019. Området ligger endast 10 minuter från centrala Göteborg och erbjuder närhet till vacker natur med gångavstånd till Delsjöns naturreservat; perfekt för friluftslivsaktiviteter, promenader och joggingturer.
kaveros_poseidon
Typ: Hyresrätter
Antal: 180
Byggstart: 2018
Inflytt: 2019-2021

Tunnlandsgatan

Kaverös

I Kaverös skapar vi 180 nya lägenheter genom att bygga på våra befintliga hus med två våningar. De nya lägenheterna har ett högt och lugnt läge - mitt emellan city och Frölunda Torg. Och med Ruddalens strövområden runt knuten. I samband med påbyggnaden kommer husen bland annat att utrustas med hissar.
valskvarnsgatan-fagelperspektiv-format-920x570
Typ: Bostadsrätter
Antal: 150
Byggstart: 2018
Inflytt: 2021

Valskvarnsgatan

Kronjuvelen

I det historiska Kvarnenområdet på Eriksberg bygger JM ett projekt som tar dig till nya höjder. Kronjuvelen blir ett 23 våningar högt landmärke med fantastiska utsikter över Göteborg och Göta älv. Byggnaden kommer att bestå av 165 lägenheter om 1 till 4 rum och kök, från 43-120 kvm. Här kommer också finnas en gemensam lokal/terrass. Planerad säljstart hösten 2018.

 

 

 
volrath-tam
Typ: Studentlägenheter
Antal: 63
Byggstart: 2018
Inflytt: Vår/sommar 2019

Volrat Thamsgatan

Tornstaden utvecklar, tillsammans med Fredrikssons Förvaltning, ett flerbostadshus med 63 studentlägenheter i bostadsrättsform.

Adressen är Volrat Thamsgatan 15 och fastigheten är belägen i Johanneberg, med bara några minuters promenad från både Göteborgs Universitet och Chalmers.

Projektet har fått namnet Volrat Tham Studio Apts. Som namnet antyder så är det små lägenheter om upp till ca 35 kvm som byggs med en snittstorlek på 27 kvm. De flesta av lägenheterna får balkong eller uteplats och topplägenheterna har varsin takterrass med magnifik utsikt över Göteborg. Dessutom finns en gemensam terrass på baksidan av huset och vid entrén en gemensam tvättstuga med yta för vardagliga måsten.